*DixXon- Tv, film & mycket mer...*

Direktlänk till inlägg 30 mars 2011

Dagens tanke: Adoption!

Av Sofia - 30 mars 2011 14:29

Jag har alltid velat adoptera, ända sedan jag visste vad det innebar i alla fall. Jag har alltid velat ha barn men jag anser att det finns så många barn i världen som behöver ett hem så varför ska man inte då adoptera? Många frågar alltid mig: Men vill du inte ha ett eget? Vadå ett eget? Det blir ju ens egna barn trots att man inte fött barnet själv.


En sak jag tycker är så synd är att det för det första ska kosta så mycket och sedan att det tar en evig tid. Tror annars många bra familjer hade velat adoptera men istället väljer dom att skaffa "egna". Jag förstår att det ska vara jätte noga med rätt familj osv men det tar ju inte 1-2 år att räkna ut.


Jag skulle helst vilja adoptera någonstans från Europa. Hudfärgen spelar inte nån roll men för att man ska kunna åka dit när barnet blir äldre osv.


Skulle ni kunna tänka er att adoptera? Eller vill ni bara ha "egna"? Skulle ni kunna tänka er från var som helst i världen om ni skulle kunna tänka er det?

 
ANNONS
 
Vivi

Vivi

30 mars 2011 15:04

Bra ämne!
Jag har också tänkt på det där med adoption, sedan är jag nog liite sugen på att vara gravid och skaffar vi barn är det inget jag vill missa, men jag hade ändå kunnat tänka mig adoption!
Håller med till viss del, samtidigt så är väntetiden kanske en process i sig för vill man verkligen ha ett barn kan man nog stå ut med väntetiden.

http://www.missvivis.se

 
Jennifer

Jennifer

30 mars 2011 16:21

Jag är 13, snart 14. Men jag vet redan nu att jag tänker adoptera. Har redan tänkt ut namn, haha. Hudfärgen spelar ingen roll, som du säger. Men att den helst kommer från Europa, det blir enklare då att åka dit. Jag skulle helst vilja adoptera en flicka. Men en pojke hade inte heller varit så hemskt:C Novalie/Norelle/Melrose/Lucia på en tjej och Gabriel/Jason/Zack på en kille:) Hehe. Men det kan ju ändras:)

http://www.AngelOne.bloggplatsen.se

 
Danne

Danne

31 mars 2011 11:09

Självklart skulle man kunna adoptera men ja vill nog även ha ett "eget" barn också, mycket för hela graviditeten osv och känslan av att barnet formas och blir som en själv.
Gillar inte att en adoption blir som att köpa ett barn. I dagsläget betalar man ca 130.000kr och väntetiden är runt 3år. De sjuka är också att olika länder adopterar bort efter hur du är. Har du tex mycket teknikprylar hemma, då är du rik och tex nåt som är viktigt i Indien. Är du religös och kan bevisa de så får du förtur i Sydamerika osv.
Adoptionsförmedlingarna borde kunna göra ett bättre, snabbare och framför allt ett billigare arbete i Sverige. Sjukt att man gör pengar på barn.

http://danneking.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 27 september 2012 15:08

Ja bloggar på en annan adress just nu, besök mig gärna där      http://bian.bloggplatsen.se ...

Av Sofia - 29 mars 2012 10:55

Känner att mina rubriker inte är allt för roliga men det e ju sanning i alla fall!   Igår var ju min ledig onsdag o ja gjorde stan med Matilda. Fick köpt allt ja vill ha till huset: Hylla till källaren, lampa, svartatavlanfärg, mörkläggninsgardiner o...

Av Sofia - 28 mars 2012 11:44

Varför i helsike e inte vädret bra idag då?? Så typiskt när ja hade tänkt greja på utsidan lite... Man får ta alla dagar man kan för sånt när man har hus :) Om en stund ska ja åka in o handla shoppa lite saker till huset. Sov första natten med en ny ...

Av Sofia - 27 mars 2012 11:53

Idag är det tisdag o imorn är ja ledig :) Ska nog åka in till Torp köpcentrum och handla lite saker till huset, man får passa på när man precis har fått lön! Börjar ett idag, ja hoppas det e lika fint väder imorn. Idag har ja fått röjt upp lite i käl...

Av Sofia - 22 mars 2012 20:57

Har varit så där sjukligt trött i tre veckor nu, varken ja sover eller inte så e ja trött. Är nog bara i en dålig period! Trött ikväll med men ska se Revenge nu som är min nya favoritserie :) Imorn är det fredag å det e sjukt skönt att det snart blir...

Presentation


Jag heter Sofia & är 26 år. Bloggar om allt som händer mig och min familj som består av 2 hundar & 6 katter!

Omröstning

Hur gammal är du?
 10-15
 15-20
 20-25
 25-30
 30 eller äldre

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se