*DixXon- Tv, film & mycket mer...*

Direktlänk till inlägg 17 mars 2011

Resumé på programmen igår

Av Sofia - 17 mars 2011 14:24

Först blev det Sveriges Mästerkock, blir helt tokig på det programmet snart. Trodde man skulle få se och lära sig nåt men allt handlar ju bara om tävling. Kax-Jennie är tyvärr fortfarande kvar och kommer nog vara ett tag. Igår åkte Johanna och det tyckte ja va bra eftersom ja vill ha kvar Adam & Björn! Vet inte ens om ja ska fortsätta se det, känns inte alls som ja trodde att det skulle göra!


Grey´s tyckte jag var bra igår, hände mycket! Tyvärr fick ja inte se så mkt av Jesse Williams som ja hoppats på men det gick ändå ;) Känns som att den serien har börjat fokusera på så många kararkärer att vissa får för lite tid!


Off the map, jag gillade det programmet och det komemr jag att fortsätta se. Det påminner ju ganska mkt om Grey´s egentligen men detta är i djungeln. Som vanligt är huvudläkaren en snygging ;)


 

 
 
Calle

Calle

17 mars 2011 15:27

SV: ...precis och i de utländska versionerna har de avsnitt som heter masterclass där oxå tittarna ingående får se olika metoder...!! Tror vi fick se Mannerström göra fiskgratäng nångång dock!
Man behöver inte vara så rädd för att visa fackprogram, alltså upplysande. Bara för det inte e pub.service?

I utl versionerna har deltagarna ofta bättre erfaranhet av andra kulturers mat, indiskt, kinesiskt och mexikanskt etc. I england å nya zeeland finns det ju en fungerande verkligt varierande restaurangkultur! Utmaningarna speglar det. Vad finns det här?? Buffe å Allt om Mat-tidningar?? närå, men typ! Har man ätit -och gjort några chiligrytor så vet man att man har vitlök, spiskummin och ofta kakao i såna grytor (texas-stil). Buljong behövs inte för det e långkok med kort spad (alltså lite vätska kvar, inkokt i köttet). Suck. NU trodde jag förvisso oxå att det skulle kunna finnas selleri och koriander med, vilket är mycket vanligt.
Jag skäms av ngn anledning lite när det kommer hit folk från england och usa och vill äta ute. Alla bor ju inte i sthlm å kan gå på saluhallarna. Eller i Smögen för den delen. :)

I eng versionen praktiserar de jättemycket på restaurang, DÅ får man se vem som pallar trycket å håller kvaliteten!

Det e inget fel på svensk husman heller, men lite variation kanske...första säsongerna brukar dock alltid vara lite försiktiga. Fast här finns inte så många långkörare av sådant storformat. Det e för dyrt att betalas med reklamintäkter i Sverige. Pengarna förstör allt. "Vad TROR vi folk vill se?? Vad har vi råd med?" Repriser och importerad smörja. Jag glor aldrig på tv annars, det e så tråååååkigt. Det e mästerkocken å veckans brott, det e allt.

Varför kan inte kulturutbudet SATSA LITE mer i det här landet!! Men visst, de måste nästan vara så här minstream för att det inte går att förutse tittarsiffror med obeprövade koncept. Egentligen finns det ju massor med kreativitet å idéer i det här landet. På nittitalet hade vi ztv som gav upphov till en del nya nu "urvattade" programpersonligheter och format. Som alltid behöver kommersen det alternativa att mjölka ur och serietillverka livet ur (nirvana å grungen som ett ex). Skär inte i kulturbudgeten!!!
Men jag blir arg på riktigt!! Som om vi i sverige skulle vara dumma i huvudet med den smörja som erbjuds! Det finns knappt ens några
musikfestivaler längre!

_Calle predikar! :) :) :)

http://callesmat.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 27 september 2012 15:08

Ja bloggar på en annan adress just nu, besök mig gärna där      http://bian.bloggplatsen.se ...

Av Sofia - 29 mars 2012 10:55

Känner att mina rubriker inte är allt för roliga men det e ju sanning i alla fall!   Igår var ju min ledig onsdag o ja gjorde stan med Matilda. Fick köpt allt ja vill ha till huset: Hylla till källaren, lampa, svartatavlanfärg, mörkläggninsgardiner o...

Av Sofia - 28 mars 2012 11:44

Varför i helsike e inte vädret bra idag då?? Så typiskt när ja hade tänkt greja på utsidan lite... Man får ta alla dagar man kan för sånt när man har hus :) Om en stund ska ja åka in o handla shoppa lite saker till huset. Sov första natten med en ny ...

Av Sofia - 27 mars 2012 11:53

Idag är det tisdag o imorn är ja ledig :) Ska nog åka in till Torp köpcentrum och handla lite saker till huset, man får passa på när man precis har fått lön! Börjar ett idag, ja hoppas det e lika fint väder imorn. Idag har ja fått röjt upp lite i käl...

Av Sofia - 22 mars 2012 20:57

Har varit så där sjukligt trött i tre veckor nu, varken ja sover eller inte så e ja trött. Är nog bara i en dålig period! Trött ikväll med men ska se Revenge nu som är min nya favoritserie :) Imorn är det fredag å det e sjukt skönt att det snart blir...

Ovido - Quiz & Flashcards